מרכיבי
המיומנויות של קריאה וניתוח של מקורות היסטוריים
חיה רגב,
1998
|
||||||||||||
1. קריאה או התבוננות במקור
והבנתו
|
||||||||||||
|
||||||||||||
|
||||||||||||
2.0 איתור הפרטים המזהים של
המקור
|
||||||||||||
2.1 התייחסות למחבר או
ליוצר המקור:
|
|
||||||||||||||||
|
||||||||||||||||
2.2 התייחסות לתאריך
ולנסיבות שבהם נכתב או נוצר המקור:
|
||||||||||||||||
|
||||||||||||||||
|
||||||||||||||||
2.3 הגדרת סוגי המקור
|
||||||||||||||||
|
||||||||||||||||
|
3. הפקת מידע מהמקור
|
דוגמה: על אנשים, על מקומות, על
אירועים, על אורחות חיים, על כללים וחוקים, על
מוסדות, ל דעות ורעיונות, על תרבות חומרית |
|
4.0 עיבוד המידע
|
|
4.1 מיון של פרטי המידע והבחנה
|
||||||||||||||
|
||||||||||||||
|
||||||||||||||
4.2 מציאת קשרים בין פרטי
המידע
|
||||||||||||||
|
||||||||||||||
|
||||||||||||||
4.3 סיכום המידע
|
|
||||||||||
|
||||||||||
5. השוואה בין מקורות
|
||||||||||
|
||||||||||
|
||||||||||
6. הערכת מהימנות המקור
|
||||||||||
|
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה